martes, 20 de enero de 2009

Obama al rescat econòmic!


Barack Obama se’ns ha estat presentat com a l’home del canvi, l’esperança personificada. És per això, que totes les esperances de del món sencer han estat posades a les seves mans i ara més que mai a causa de la gran crisi econòmica mundial. Necessitem un súper heroi que ens salvi d’aquesta situació i tothom vol creure que aquest heroi és Obama.
Obama està a punt d’agafar les regnes dels Estats Units i pel que fa al tema econòmic, aposta per un Pla de Recuperació i Inversió per a crear llocs de treball i estimular el creixement econòmic i la competitivitat. L’objectiu principal d’aquest pla és la creació de 3 milions de llocs de treball, dels quals, el 80% seran en el sector privat.

Punts clau

L’equip econòmic aposta per la producció d’energies renovables per tal de deixar de dependre del petroli estranger, invertir el dèficit públic en infraestructures i crear la cobertura social.
Per tant, podríem dir que la solució que planteja Obama per acabar, o més ben dit, per pal·liar la crisi és keinesiana.
Que qui era Keynes? Doncs era un economista britànic, les idees del qual, van tenir una forta repercussió en les teories econòmiques i polítiques modernes així com en les polítiques fiscals de molts governs. Bàsicament, Keynes apostava per l¡ús de polítiques fiscals i monetàries actives per contrarestar els efectes adversos dels períodes de recessió de l’activitat econòmica.
És a dir, Keynes deia que les crisis monetaristes havien estat provocades per la sobreproducció, la qual, comportava una caiguda del consum, recessió, deflació i finalment depressió. Segons Keynes, la solució era augmentar els salaris, tenir dèficit públic, com més millor, inversió pública i fomentar els impostos progressius. Si tot anava bé, acabaria esdevenint l’augment de la demanda. Sí senyor, s’ha de reconèixer que aquest Keynes era un crack.

No hay comentarios: