jueves, 25 de diciembre de 2008

Valoració Blog Sílvia Oliveras: Elecciones norteamericanas 2008


http://www.syl-oliveras.blogspot.com/

Es tracta d’un blog dedicat a les eleccions d’Estats Units del passat mes de novembre del 2008, però que a més d’analitzar al protagonista del moment, Barack Obama, també realitza un seguiment de les notícies més rellevants que ocorren en el país.
És un blog amb una perspectiva diferent ja que les notícies analitzades i posteriorment comentades per l’autora, són extretes del diari nord-americà New York Times. Aixà fa que podem veure millor el tractament de la informació i la visió que tenen els americans de l’actualitat del seu país.
Aquest blog és molt ordenat ja que podem diferenciar amb facilitat la part informativa i d’opinió (columna esquerra que conté els articles) i la part dels serveis (columna de la dreta que conté l’arxiu del blog, el perfil de l’autora, les etiquetes, els enllaços d’interès, els vídeos i les notícies).
També cal destacar que cada article va acompanyat d’una fotografia o d’un vídeo que il·lustren perfectament les noticies comentades i que el fan més amè i més atractiu visualment.
Un aspecte que em crida molt l’atenció és que els titulares dels articles estan escrits en anglès, però en canvi, els propis articles apareixen escrits en castellà. No acabo d’entendre per què ha optat per aquesta opció, però imagino que els titulars dels articles són reproduccions dels de les notícies que apareixen al New York Times.
Les actualitzacions del blog són regulars encara que podrien ser més constants. Per altra banda, el contingut del blog és molt divers i engloba temes econòmics i polítics, principalment. Potser hauria de centrar-se en un tema concret per treure’n més partit i per poder analitzar-lo amb més profunditat.
En definitiva, es tracta d’un bon blog, recomanable per a tots aquells que vulguin saber una més coses sobre un país tan complex i tan heterogeni com és Estats Units.

¡Que Dios bendiga a América!

No hay comentarios: