jueves, 11 de diciembre de 2008

Corrupció a Illinois

Jo puc ser senadora de l’Estat d’Illinois! I ho puc ser gràcies al governador d’aquest estat, el senyor Rod Blagojevich, però sobretot, tenint uns quants zeros al compte corrent.
Resulta que Blagojevich, va ser arrestat per l'FBI juntament amb el seu cap de Gabinet, John Harris, acusats de corrupció. Entre les acusacions contra Blagojevich, el primer governador demòcrata d'Illinois, es troba vendre el càrrec de senador per Illinois que ha deixat vacant Barack Obama. (Està clar que volia que li toqués la grossa de Nadal abans d’hora).
Tot i que es tracta d’un fet molt greu, Illinois és un estat amb un sistema polític salvatge i ple de corrupció. De fet, el predecessor de Blagojevich, George Ryan, compleix condemna a la presó per corrupció. Podríem dir que ser corrupte a Illinois és el més normal del món, forma part de la tradició d’aquest estat. Si no ets corrupte no ets ningú, encara que hagis de passar uns anyets a la presó.Però, tornant al cas que tractem, per llei, al governador d'Illinois li correspon escollir un senador en cas que l'ocupant de l'escó el deixi abans d'hora. En una de les gravacions de l'FBI, Blagojevich deia que volia "aconseguir diners" amb el nomenament del senador. I per aquest motiu va exigir als aspirants a succeir Obama contribucions de tot tipus. Fins i tot, va arribar un moment en què Blagojevich es va plantejar nomenar-se ell mateix. La investigació de l'FBI diu que un aspirant al càrrec de senador li va oferir 500.000 dòlars pel càrrec. La investigació també destapa altres casos de corrupció de Blagojevich, com les quantitats que es quedava amb motiu de nomenaments o assignacions de contractes públics. En resum, que aquest Blagojevich és tot una joia.

1 comentario:

Maria Palos dijo...

què fort em sembla. encara que venint dels states... ¡estamos curados de espanto!