viernes, 26 de diciembre de 2008

Els hispans d’Obama



Només falten per a conèixer les persones que s’encarregaran d’ocupar el departament d’Intel·ligència que integraran l’equip d’Obama, però de moment, coneixem ja més noms que formaran part del gabinet del president electe. Un d’ells és el de la congressista hispana, Hilda Solís, la qual ha estat designada Secretaria de Treball. Com a Secretaria de Treball, Solís assessorarà a Obama en referència al benestar de la força de treball mitjançant la millora de les condicions de treball, la promoció d’oportunitats de treball i la protecció de la jubilació i les prestacions d’atenció a la salut.


Perfil Hilda Solís

Nom: Hilda L. Solís.
Data de naixement: 20 d’octubre del 1957.
Lloc: Los Angeles (Califòrnia).
Resideix a: El Monte (Califòrnia).
Estudis: llicenciada en lletres per la Universitat Politècnica de Califòrnia i Màster en Administració Pública per la Universitat del Sud de Califòrnia.
Experiència: Càmera de Representants (2000- fins a l’actualitat); Senat de Califòrnia, (1994-2000); Assemblea de Califòrnia, (1992-1994); de Río Hondo Community College Junta de Síndics, (1985-1992); Los Angeles County Comissió d’Assegurances, (1991-93); Oficina de la Casa Blanca d’Assumptes Hispans durant l’Administració Carter.
Estat civil: casada amb Sam Sayyad.

Hilda Solís és filla d’immigrants mexicans i nicaragüencs i va agrair el seu nomenament amb un discurs en castellà.

La congressista de 51 anys, s’ha convertit en la tercera hispana que forma part del Ganivet del president electe, Barack Obama, juntament amb el governador de Nou Mèxic, Bill Richardson que ocupa el lloc del Departament de Comerç i el senador Ken Salazar com a Secretari d’Interior.
Abans d’arribar al Congrés federal, en el qual ha estat representant de l’est de Los Angeles durant vuit anys, Solís va ser la primera hispana electe al Senat de Califòrnia el 1996 i també va formar part de l’Assemblea estatal. Com a legisladora estatal va promoure una sèrie de lleis contra la violència domèstica i va lluitar per augmentar el salari mínim de 4,25 a 5,75 dòlars/hora.

Durant l’administració de Jimmy Carter, Solís va treballar en la Oficina d’Assumptes Hispans de la Casa Blanca.

En el Congrés ha obtingut vàries victòries a favor els llatins com per exemple: assegurar l’accés a cures de salut a pacients amb Sida i la promoció d’alertes sobre violència domèstica en les comunitats de color. També ha liderat esforços per a posar fi als assassinats de dones a Guatemala i a la ciutat mexicana de Ciudad Juárez.

Va ser la primera dona en rebre el premi John F. Kennedy Profile in Courage Award l’any 2000 per la tasca realitzada en assumptes judicials del medi ambient.
La seva elecció ha estat ben vista pels sindicats i per altres sectors.

El que diuen d’ella

"Ella ha demostrat ser una líder apassionada i defensora de les famílies treballadores...ha votat a favor dels treballadors el 97% de les vegades", va assenyalar en un comunicat el president de la federació sindical AFL-CIO, John Sweeney.

"Estem encantats amb la seva elecció com a Secretaria de Treball. La congressista Solís és una líder sòlida en la comunitat hispana, i sempre ha mantingut una ment oberta en diversos punts de vista", va dir el portaveu de la Càmera de Comerç Hispana dels Estats Units (USHCC).

Solis resideix en la ciutat de El Monte, juntament amb el seu marit Sam, un petit empresari.

1 comentario:

Núria dijo...

Hola, el meu nom és Núria Roca i sóc estudiant de periodisme. Estic cursant una assignatura que versa sobre les eleccions als Estats Units i ens han encarregat realitzar una entrevista a alguna persona que tingui un blog que parli sobre aquest tema. He estat visitant el seu i m'ha semblat interessant i volia preguntar-li si li podria fer la entrevista a vostè, seria molt breu i per correu electrònic per tal de publicar-la desrpés al blog que tinc per l'assignatura: nuriaseminariactualitat.blogspot.com
Com que no sé cap manera de contactar amb vostè que no sigui a través d'un comentari a un post li he deixat l'adreça del meu blog per si em pot tornar resposta també a través d'un comentari.

Gràcies,

Núria