sábado, 25 de octubre de 2008

Sí, es pot buscar el vot hispà


Tenint en compte que els Estats Units és una democràcia ètnica i que hi resideix una quantitat important d’hispans, no és d’estanyar que el candidat demòcrata a la Casa Blanca, Barack Obama, vulgui arreplegar el vot hispà. Fins i tot podem dir que Obama parla espanyol. La prova la trobem en un vídeo filtrat a Youtube, en el qual el candidat es dirigeix en un castellà acceptable als votants hispans per tal que se sumin al “somni americà”.
"Compartimos un sueño: que trabajando duro, tu familia puede triunfar."
Aquestes paraules encapçalen el discurs d’Obama, el qual, es tracta d’una prova filtrada a la xarxa d’Internet i que encara no compta amb el vistiplau del seu equip de campanya.
El breu missatge de només 30 segons inclou referències a la cobertura mèdicauniversal, l’educació i la igualtat d’oportunitats. Aquesta, però no és la primera vegada que Obama es dirigeix als votants en castellà. La primera vegada es produí durant el procés d’eleccions primàries i, en aquest cas, el vídeo es va emetre a Puerto Rico per tal d’aconseguir suport per fer-se amb la candidatura a la presidència nord-americana.


No hay comentarios: